
1 cwn tpg gndum
1 sudu besar tepung ubi
1sudu besar tpg kastard
1sudu besar tpg jagung
2 biji telur
1 sdb myk masak
1 sdb gula halus
1 cwn susu cair or fresh
1/2 cawan air
pwrna kuning secukup nya
1 sudu esen vanilla
CARA2 :
-masuk sume bhn dlm blender ..blend hingga nampak halus kalau pekat just tmbh air sikit..-dah siap ..panas kan pan yg tak lekat tumasukkan satu senduk -layangkan kuali agar adunan sekata..-masak atas api kecil..-masak hingga kering..angkt..tk perlu terbalikkn msa angkat tuh
FILLING..
1 kotak wipping cream
125 gram cream cheese
1 sudu besar gula aising
pukul hingga putih berkrim ok
-cara nya...
crape yg dah masak tadi tu ..buh doyan dulu ...timpakan dgn cream nya pulakand lipat mcm buat lepat ubi tu....dah siap simpan ais box .. slmt mncuba
* maaf pd tuan pnye resipi ( xtau sape pnye )
harap halalkn ye
1 sdb myk masak
1 sdb gula halus
1 cwn susu cair or fresh
1/2 cawan air
pwrna kuning secukup nya
1 sudu esen vanilla
CARA2 :
-masuk sume bhn dlm blender ..blend hingga nampak halus kalau pekat just tmbh air sikit..-dah siap ..panas kan pan yg tak lekat tumasukkan satu senduk -layangkan kuali agar adunan sekata..-masak atas api kecil..-masak hingga kering..angkt..tk perlu terbalikkn msa angkat tuh
FILLING..
1 kotak wipping cream
125 gram cream cheese
1 sudu besar gula aising
pukul hingga putih berkrim ok
-cara nya...
crape yg dah masak tadi tu ..buh doyan dulu ...timpakan dgn cream nya pulakand lipat mcm buat lepat ubi tu....dah siap simpan ais box .. slmt mncuba
* maaf pd tuan pnye resipi ( xtau sape pnye )
harap halalkn ye
No comments:
Post a Comment