Friday 13 January 2012

KEK PISANG





BAHAN:-4 biji pisang sederhana besar *
gne pisang mOntel atau pisang emas atau ikut cte rasa anda
3 biji telur sederhana besar
1 3/4 cawan tepung naik sendiri
1/4 cawan tepung jagung
1 cawan gula
1 cawan minyak
1 sudu teh bicarbonat soda
secubit garam



CARANYA:-Pukul telur dan gula hingga kembang
Masukkan pisang yang telah dilenyek dan gaul
-Kemudian masukkan tepung dan gaul lagi
Akhir sekali masukkan minyak dan kaup balikkan adunan
hingga sebati
-Masukkan dalam acuan yang telah disapu sedikit margerin
dan dialas dengan kertas minyak
-Bakar hingga masak selama 45mins dengan api sederhana
atau pastikan kek telah masak dengan mencucukkan lidi
dan jika lidi bersih bermakna kek telah masak






SUMBER:resipi dr umIe

No comments:

Post a Comment